Effect groene thee op de huid

Onze huid wordt vaak blootgesteld aan verschillende schadelijke factoren zoals: ecologische, chemische en genotoxische middelen. Deze factoren dragen bij aan ziekte en kanker van de huid. Ultraviolet licht ( UV-licht ) is de belangrijkste externe stress factor die leidt tot een verminderde afweer, oxidatieve stress, vroegtijdige veroudering en tumorvorming. Wetenschappers en gezondheidswerkers benadrukken het belang van preventie strategieën om dergelijke ongunstige uitkomsten te omzeilen. Plant polyfenolen zijn een veelbelovende aanpak van preventie en behandeling van ziekten.

Groende thee kan doordat het plantaardige polyfenolen bevat de huid beschermen. De polyfenolen in groene thee werken dus mee aan het goed functioneren van het immuunsysteem, ze gaan oxidatie tegen en hebben een chemo-preventieve werking (een eventuele uiting van huidkanker kan uitgesteld worden). Bedenk uiteraard wel dat het ook noodzakelijk is om een SPF factor te gebruiken. Het liefst dagelijks, maar zeker als je in de zon komt.

Wil je bovenstaande effect op jouw huid dan is het noodzakelijk om meer dan 10 koppen groene thee per dag te drinken. Het is ook mogelijk om groene thee (extract) in de vorm van een supplement in te nemen.

Mijn advies:
Thee:
Weet dat groene thee theïne bevat, dat heeft dezelfde werking als caffeine. Wil je echt gezond bezig zijn en geen last krijgen van de nadelige gevolgen van de theïne dan raad ik de volgende thee aan: Sencha Theine vrij.

Supplement:
Een goed supplement is bijvoorbeeld: Groene thee extract (neem dan 2 capsules per dag).
(door op deze link te klikken support je mij middels affiliate marketing)

NB: Je kan natuurlijk ook 5 kopjes thee drinken en 1 capsule nemen.

Referentie:
OyetakinWhite P, Tribout H, Baron E. Protective mechanisms of green tea polyphenols in skin. Oxid Med Cell Longev 2012; 2012:560682

By | 2016-03-23T21:32:40+00:00 maart 16th, 2016|Inner Beauty, Supplementen, Voeding|0 reacties

About the Author:

Dokter Franca is Cosmetisch & Orthomoleculair Arts

Laat een reactie achter