Wallen en donkere kringen verhelpen

“Iedereen vraagt aan me of ik slecht geslapen heb en of ik moe ben? Wat ik ook doe, hoeveel ik ook slaap, hoe goed en hoe duur mijn concealer ook is: je blijft mijn wallen zien.”

Als cosmetisch arts krijg ik dit vaak te horen en dat moet absoluut frustrerend zijn wanneer je hier last van hebt. Je doet waarschijnlijk van alles aan, maar niets geeft het gewenste resultaat. Je geeft misschien jezelf wel de schuld of gaat kijken wat je nog anders kan doen. Tevergeefs, weet ik…

Wanneer cliënten bij mij met deze klacht komen zie ik vaak al in één oogopslag wat de oorzaak is: volumeverlies onder de ogen. Je ziet dan een richeltje lopen onder je ogen. Vervelend wanneer je dit hebt Want je hebt het geërfd van je ouders en je kunt er zelf niets aan doen. Het is zelfs zo dat het alleen maar erger gaat worden naarmate je ouder wordt. Dat heeft met slijtage te maken van je orbita-rand (oogkasbot). Bot slijt als we ouder worden, dus je hebt geen ondergrond meer voor je huid en daardoor wordt het ingevallen deel onder je oog erger. Ook is het zo dat je huid daar met de tijd dunner wordt en het steun- en vetweefsel krimpt. Hierdoor ga je steeds meer de onderliggende vaatjes en de oogspier zelf zien, die dan lichtblauw door de huid heen schemeren. Deze verkleuring plus het volumeverlies geven schaduwen onder je ogen waardoor je er moe uitziet.

Het komt dus door het volumeverlies. Dus wil je iets dat wél werkt, dan moet er volume ter plekke bijgeplaatst worden. Vaak is een behandeling met een filler een goede optie. Juvéderm Volbella is een filler die zich hier goed voor leent. Volbella geeft heel mooi subtiel volume zonder dat het onder je ogen gaat zwellen. Je ziet gelijk resultaat en het blijft vaak wel 1 tot 1,5 jaar aanhouden!

Ik hoor van veel cliënten dat ze na deze behandeling geen negatieve opmerkingen meer krijgen en dat ze weer blij in de spiegel kijken. Dit geeft mij echt voldoening, want een behandeling is redelijk snel en pijnloos uitgevoerd (door gebruik van een canule). En dat, terwijl cliënten vaak al hun hele leven een oplossing zoeken voor hun probleem.

Heb jij ook last van wallen? Wil je weten of deze behandeling ook bij jou uitgevoerd kan worden? Kom dan langs op een behandellocatie. Ik help je er graag mee!

Goodman GJ, Swift A, Remington BK.Current Concepts in the Use of Voluma, Volift, and Volbella. Plast Reconstr Surg. 2015 Nov;136(5 Suppl):139S-148S. doi: 10.1097/PRS.0000000000001734

By | 2016-03-23T21:52:04+00:00 februari 9th, 2016|Fillers, Injectables, Outer Beauty|0 reacties

About the Author:

Dokter Franca is Cosmetisch & Orthomoleculair Arts

Laat een reactie achter